Inloggen

X

KC info-telefoon, tel 06 3875 3357

Canitrail

Canitrail is samen met je hond hardlopen. Lekker buiten, bij voorkeur op onverharde paden. En waar kun je dat nu beter doen dan in de bossen rondom Ermelo?

Canitrailen is waarschijnlijk ontstaan uit skijöring, waarbij iemand op ski’s zich voort liet trekken door een hond. Hoe de ontwikkeling ook gegaan is, zo’n 20 jaar geleden kwam Canitrailen voor het eerst vanuit Canada naar Europa. In Frankrijk werd de sport voor het eerst beoefend, al gauw gevolgd door België en Engeland. Sinds 2009 bestaat er in Nederland een officiële vereniging (Canitrail Nederland )die ervoor gezorgd heeft, dat Canitrail snel aan bekendheid en populariteit gewonnen heeft.
 
Canitrail: Iedereen kan mee doen
Canitrail is heel laagdrempelig en bij uitstek geschikt om recreatief te beoefenen.
Iedereen kan op zijn of haar niveau mee doen. Jong en oud, ervaren hardloper of niet, of je een grote, snelle hond hebt of een klein hondje met korte pootjes: voor iedereen is Canitrail geschikt. 
 
Bovendien is deze sport goed voor de hond; de hond is een duursporter van nature en met deze tak van hondensport wordt voldaan aan de intrinsieke behoefte van honden om te bewegen. Fysiek is deze sport weinig belastend en daardoor geschikt voor bijna alle honden.

 

Trainen
Elke hond kan hardlopen. Maar om goed op elkaar ingespeeld te raken, is het handig om een paar keer met de hond te oefenen. Bij Canitrail lopen de meeste honden in een tuig en ze mogen trekken, dat betekent wel dat je harder loopt dan zonder hond. En daar moet je even aan wennen om een goed ritme te krijgen en uit te zoeken wat voor jullie beide een prettig looptempo is. Ook is het handig als de hond op commando naar links en naar rechts gaat.
Voor tips: www.canicrossnederland.nl onder training/tips.
 
Samen trainen
Het leukste is natuurlijk om samen in een groepje te trailen. Je kunt van elkaar leren en de honden wennen er aan dat er ook andere honden in de groep hard lopen.
Bijna Elke zondagochtend wordt er in de omgeving van Ermelo, Harderwijk, Putten getraild, soms ook op andere locaties in de regio.
Indien je meer informatie wil over het Canitrailen, of een keer wil meelopen kun je contact opnemen met Annemieke Dolron: 06-83979007